Jan 18, 2010

suku abad

Alhamdulillah, 4 januari lalu pai syahira mencecah 25 tahun.
umur makin meningkat tapi ibadat aku adakah makin bertambah?
yang pasti umur meningkat bermakna semakin menghampiri maut.
semoga umur yang ada ini dapat dimanfaatkan ke jalan yang diredhai Allah. semoga pai boleh melalu transit kehidupan dunia sebelum menuju alam nyata akhirat kelak :)

semua orang inginkan hadiah yang indah di hari lahir,begitu juga dengan pai. pada tahun ini, hadiah paling indah adalah apabila berjaya mengecapi apa yang ku inginkan. kata orang sabar itu separuh pada iman. benar, sabar itu perlu ada untuk mengharungi kehidupan..apatah lagi jika bergelar Muslim.sedikit sebanyak ada juga sabar dalam diri ku walaupun kadang-kadang pai pun bukan penyabar.

apa yang penting, pai harus lebih bersikap matang. memperhatikan kehidupan ini, menimbang baik buruk sesuatu dan mengaplikasikan dalam kehidupan. semoga apa yang pai pilih ini adalah pilihan yang tepat.insya Allah.. biar lambat asalkan selamat. melihat rata-rata semua sahabtku dah habis degree, ade jua yang sedang buat master, dan tak kurang juga yang sedang mendaftarkan diri ke phd.. dan yang best semua da bekerjaya serta berkeluarga.. hihi tumpang gembira buat semua sahabat yang telah berjaya.untuk diriku, jangan berputus asa. laluan hidupmu atas ketentuan Ya Rabb , jadi bersyukurlah apa yang ada serta dugaanNya untuk diriku.

:) buat yang mengirim sms, hadiah, kad hari jadi. terima kasih diucapkan.

buat kamu, Muhammad Amin. tetap orang pertama menjadi mengucapkan hari lahir buat ku.pai tahu kamu tidak pernah lupa. dulu jauh di pakistan, kamu juga :) dan dekat di sini pun, kamu jua. ucapanmu dari bibirmu penuh makna :)

buat Ummi, hehe terima kasih atas nyanyian lagu selamat hari lahir in hindi version.. terima kasih kerana lahirkan anak gadis yang degil ini. setiap tahun ummi pasti nyani lagu tu kan..baut abang, adik, walid.. tq

buat adik lelaki ku, izuan.. mekacih ingat hari lahir pai.

buat adik lelakiku, ijat and syafiq, tq mainkan gitar dan nyanyian live... merdu ;p

buat salme dan , fatin tq ucapan dalam bahasa korea.

buat semua housemates: za, june, nana, cak,aca akma,skilo,atin.. tqvm yea.

buat puna haliza mahayudin, tq for your wish and the biggest present i ever had :)

buat kak long..hehehe tq yea :)

buat ayah teh, mekacih atas doa ayh teh.

buat sahabat ku hazerin, seawa pagi, nyanyianmu buat air mataku jatuh.. tq yeen.. tq juga maafkan aku.

buat diyana, buat rose, buat iwani, dan semua kacipku.. syukran banyak2

buat fazli, baut ikram, thanks jua..

buat obe's mum.. tq..

aiyo... da tak ingat da.. ramai sangat.. apepun kalau nama anda tidak tersenarai, bukan bermakna paisyahira tidak menghargai. ucapan kalian merupakan doa. terma kasih.

cuma maklum laa, da makin tua ni jadi cepat pelupa sikit.. hehe
ni pic zaman akhir 24 tahun.. di air terjun sagil.. da tua pun suka mandi air terjun lagi :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...