Oct 30, 2008

derau exam! dubb dabb..

Hari ni ana bejubah pink purple melangkah ke dewan exam dengan separa yakin.sambil membaca ayah amanah tok guru untuk mengurangan dubdab dub dab,tetibe telihat kelabat encik zuhud di sibuk bersama angkatannya. alamak. berderau kejap.

ana pusing jauh sket mengambil lokasi strategik untuk mengmabil masa bertenang..
"
dalam hati maninggel le aku tak prerare ni" tapi alih2 cik senget berpaling dan senyum,
"
ei kak pai, kalau tak dapat A issues tak tau laa..mesti leh jwb sbb nye ader org kt depan tu.. " wei nana sempat lagi kenakan ana.. ana tersenyum dan pukul2 manja dengan plastic ruler kat blakang nana..wei agak2 la nana senget!

tatkala si gile and si buntal sdg leading kat depan kat stage..kobol lak sebelah buntal. hoho ;) konperm A++ mereka! ana mulakan bismallah 41 kali and doa penerang hati..buka kertas issues, pergh... bole tahan! susah beb.. true or false 50 questions.. confuse ana..asyik true je... bilemase falsenye? koya confident jap.. then ana bukak part B aiyoo.. alih2 terpandang isu Plihan raya ke 12.. and drug trafficking. memang best r ana goreng.. hehe bab2 politik mmg best dan ditambah pengalaman pertama ana sebagai pengundi muda.. itu belum di goreng bersama adunan live scene di permatang pauh..memang best2.. isu drug courier melibat wanita malaysia..mmg mengahangatkan skema jawapan pai syahira.. penutup esei ana bg dalil naqli..skali skale kena gak bg ayat Quran :) harap2 cik linda paham.. mesti gelak sinis tengok ana bidas hujah ttg isu magsa wanita dadah; umi azlim, raja munirah dan ruzana zubir..

em pendek kate..daripade blank kejap..terus ader nur jawab issue.. bes2..mintak2 paper lain boleh dapat ketenangan jawab finale.. selesai letak pen, encik zuhud dengan muka comel da berbahasa isyarat menghampiri dan bertanyekan ana.."pai bloeh jawab? " ana dengan senyuman sederhana ( betui) mejawab.. hehe ana mengangguk bole.. insya Allah. hehe ape laa pai ni? narut dan kesengalan tahap gabah seyh.. berpaling di belakang.. cik lina izmira sengeh kat ana.." suka laa tu kak pai dapat cakap ngan dia " wei mane ade.. tak suka laa.. gumbira jep :p berkat sokongan seorang mualim kepada student laa.tak baik tau bersu'uzon dengan ana.. walaupun sbnrnye..yea!

alkesahnye..cik june (buntal) dan za (gile) tubik awal..mmg bole jawab tu..tapi ade insiden sedei..hebat, encik zuhud berjaya mengantoikan student yang bawak toyol ke dalam dewan.. apelaa antum ni.. ana yang tak prepare ni takde laa sampai nk bwk jin dn toyol.. agak2 laa wei.. berdosa.. mmgla cemerlang kat dunia.. tp terkandas di akhirat.. buat student yang kantoi.. kesian..simpatilah pada dirimu sendiri..untung2 tak kena gantung sem! jujur dan ikhlas untuk berkawan dalam menimba ilmu..

bagi ana alhamdulillah, keberkatan hari ni dari keberkatan doa ummi, ibu tiri, adik2 dan masi dan shbt2.. em dulu arwah farham slalu wat ayat cam ni..
"
alhamdulillah, berkat rezekei dari Allah,berkat restu ibu bapa saya, berkat tunjuk ajar guru, berkat bantuan dan dorogan kawan2.. alhamdulillah!.."
dan ana slalu tersenyum dan jawab.."
Am ni, brapei kali berkat da...?" hehe itu cite 5 thun lepas.. tp kata2 masih terngiang2 di cuping telinga yang tebal babil ni.. :) kalu dulu setiap kali exam pasti arwah tiupkan kata2 sebangat dalam jiwa ana.. Am, i really missed u!! al- fatihah.

tubik dari dewan bendahara..ana merendek ngan nana si senget di bangunan akademik..nak melantak, ana berpuasa..hoho.. so ana merayau2 melihat carry marks.. hancus ana.. aperla.. kupik gak lecturer sekarang.. aoiyo kena betungkus lumus laa malam ni cover final esok..

sampai di kamar za.. alamak.. lapau laa pulak, teringat lak kat anta.em mesti da makan agaknye.dia da lupekan ana di perntauan.. takpe2..sahabat leh berdoa dari jauh.. em best nye nak makan.. bebudak nad, awin, mesa, cak kat bilik sedang melantak maruku yang masi ana buat..hahaa.. best2 kalau lapar camni mengeyangkan perut yang berzapin dgn maruku asli keluargaku..em tapi ade cite di sebalik kebahagiaanya ana jawab paper issue, adelak yang sedih.. sian messa, dia teresak2 nangis kat bawah bantal, katenye takleh jawab isue. alamak!! kalau dia tak leh jwb.. ana lagi lah .. td semuanye ana gune prinsip al_tibai... hihihi.

fuiyohh~ leh bertahan tak ni sampai kul 7pm? nak mamam.nak mamam! lapau la.. nak ummi suap ni..kalu tido mugkin bole lupekan kesengsaraan.. em nmpak gaye tido dulu baru bangun lepas asar nnt study advertising..

salam perjuangan finale buat semua.. jgn jd mcm ana..dasar pemalas tahap dewa langit sakti!

1 comment:

Anonymous said...

If you have a simple forex trading strategy that is very easy to understand kindly share it please. No commercial products.
[url=http://forexrobot-review.info]best forex software[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...