Jan 13, 2009

putaran JIHAD

angin halilintar merudum hatikum bisa meniupkan roda kereta kebal berputar.. atas dan bawah. yea.. sekarang ana di atas dan di bawah jua. sudah kembali ke kampus dan melangkah kan jiwa memerhati ceruk ilmu. sabar kerna semua khatam. everything is gonna be ok otherwise there will be no the end. kan? am i right?

sibuk di kampus meneruskan rutin harian seperti biasa.sem ini kena keja kuat sikit. ilmu, amal, iman, kasih sayang, hati, ekonomi perlu seiring dan sejajar supaya tetap menjadi muslimah sejati :) seronok kembali ke malaka untuk menuntut ilmu.

namun ada terdetik di hati polos ini untuk menjenguk dan bersama muslimin dan muslimat di Gaza. kalau la diberi kesempatan, tiada ragu-ragu untuk ana bersama mereka. kalaulah Mercy memberi kelulusan untuk ana ke sana, alangkah indah nya. biar hanya mencampak seketul batu kepada rejim zionis ini, nescaya boleh membutakan kati musuh agamaku. hatiku terguris melihat kekejaman mereka. hanya mampu menitiskan air mata dan doa mengiringi jihad mereka. pertama kali aku mengalirkan air mata bile melihat serpihan mayat Allahyarham sheikh ahmad yasin yang bergelimpangan akibat di bedil oleh Israel. selepas tu ramai lagi pejuang dan pemimpin Hamas yang mengikuti nasib yang sama. Israel! woi mungkin hari ini kau melihat kemenangan mu di atas bumi Allah ini, tp aku nntkan pembalasan di akhirat nnt ats kekajaman menyiksa keluargaku di Palestin! Al-fatihah buat mujtahidun..

Ya Allah, kuatlah jiwa-jiwa orang Islam yang merupakan hambamu ini yang setia dengan Mu. aamin.

2 comments:

hans said...

kak pai..
betul ker da kawin?
xjemput pun

Pai Syahira said...

hehe..

takla..gurau jep.

single but not available.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...